Barion Pixel Miért hullik a macskám szőre? Most eláruljuk!

Miért hullik a macskám szőre? Most eláruljuk!

Miért hullik a macskám szőre? Most eláruljuk! - PAWESOME
Szőrhullás

Miért hullik a macskám szőre? Most eláruljuk!

Megvan az az érzés, amikor elmész otthonról, és a munkahelyeden vagy bárhol máshol döbbensz rá, hogy macskaszőrős a ruhád? Vagy amikor lehuppannál a kanapéra, de macskád egész nap ott fetrengett, jó nagy szőradagot hagyva maga után? Háát….néha van olyan pillanat, amikor azt kívánjuk, bárcsak szőrmentes lenne a lakásunk! Egy esetet kivéve – ha szfinx macskád van – ez viszont együtt jár négylábú barátaink tartásával: mindenapjaink része.

Miért hullik?

Képzeld el, hogy macskád évente kétszer teljes bundáját kicseréli. Így mondjuk már kicsit érthetőbb a lakásban hagyott végtelenül nagy szőrmennyiség….na de miért is történik mindez?
Macskáink szőrzete valójában a hőmérséklethez igazodik. Úgy lettek megalkotva, hogy nyáron el tudják viselni a nagy forróságot vékonyabb bundájukkal, télen azonban szükségük van a hőszigetelt, vastag, meleg bundára. Ennek megfelelően hőmérséklet hatására, pontosabban megfogalmazva a napfényes órák változásának reagálására hormonháztartásuk – a melatonin hormon mennyisége – megváltozik, és szervezetük parancsot kap a szőrváltásra. Attól függően, hogy milyen az aktuális hőmérséklet, növesztik meg télire a bundájukat. Emiatt a lakásban tartott macskák bundája jóval vékonyabb kint tartott társukéhoz hasonlítva. De a kinti cicák bundája se lesz túl vastag, ha épp enyhe tél van. A tavaszi szőrhullás intenzívebb, míg az őszi lassabb, kb 8 hétig tart.

Hullik a téli bunda…
Kínálatunkban elérhető az öntisztító kefe!

Különbség a kint tartott és a benti cicák szőrhullásának szokásaiban

Míg a kinti cicák viszonylag gyorsan, néhány hét leforgása alatt hirtelen, nagy intenzitással bundát cserélnek, lakásban tartott társaik a hőmérsékletingadozás hiánya miatt lényegében egész évben hullajtják szőrüket. A tavaszi és az őszi szezon kezdetét persze jobban érezzük….de lényegében minden nap láthatjuk, ahogy ruhánkra vagy bútorainkra tapad szőrük. Pont emiatt, ha szeretnél tiszta lakásban lakni macskád vagy macskáid ellenére is, néhány praktikus terméket mindenképpen érdemes beszerezni, amivel megkönnyíthető a napi szintű takarítás.

Fontos, hogy napi szinten ápold macskád bundáját!

Tippjeink, ha hullik a macskád szőre – így tartsd tisztán otthonodat napról napra!

A lakásod tisztán tartása nem kis feladat…főleg vedlés idején…megértjük ha kiborulsz…de szerencsére van néhány praktikus tippünk számodra! A szőrt összeszedheted, MIELŐTT még az leesik cicádról, vagy MIUTÁN már szétszórta azt otthonodban. Keféld macskád szőrét minden nap, hogy a lehető legkevesebb szőr hulljon szét a lakásban! Számos termék kapható már napjainkban, ami mind alkalmas arra, hogy cicád bundáját kicsit megtisztítsa. Ezek közül kiemelkedően hasznos a szőrgyűjtő kesztyű, amivel gyorsan és drasztikusan gyűjtheted össze cicád elhullófélben lévő szőrét, amit aztán egy mozdulattal eltávolíthatsz a keféről. Majd eltelik még egy nap, és ismét ugyanannyit találsz benne…kicsit sokkoló, de annál motiválóbb használni, még akkor is, ha cicád előfordulhat, hogy játéknak tekinti majd a szeánszot.

Read more

Mitől lesz jó egy macskatáp? Avagy minden, amit az összetevőkről tudni akartál - PAWESOME

Mitől lesz jó egy macskatáp? Avagy minden, amit az összetevőkről tudni akartál

Mitől lesz jó egy macskatáp? Azaz a címkék rejtelmei A gazdik, amikor a boltok illetve a webshopok virtuális polcain roskadozó tetemes mennyiségű macskatápokat meglátják elsőre, biztosan elveszve...

Nyaralás macskával? Van 5 szuper tippünk számodra! - PAWESOME

Nyaralás macskával? Van 5 szuper tippünk számodra!

Nyaralás macskával? Nyaralni mennél, de tipródsz, hova is tehetnéd cicádat, amíg te a föld másik felén vagy, vagy csak leugranál a Balatonra egy hosszabb hétvégére? Bármi is a célod, van néhány szu...